Meest gestelde vragen

Waarom zou ik meer datagedreven moeten gaan werken?
Je hebt als merk een enorme groei doorgemaakt en moet waarschijnlijk op alle vlakken de zeilen bijzetten om die groei van logistiek tot organisatie beheersbaar te houden.  Het is dan verleidelijk om de prioriteit te leggen bij uitdagingen die direct voelbaar zijn. 
 
De klant heeft helaas geen boodschap aan uw bedrijfsuitdagingen en geleidelijk zullen merken waar een klant zich gewaardeerd voelt  en die klanten het gevoel geven dat ze hun behoeften snappen marktaandeel winnen. 
 
Het risico is dat ze uw boodschap en uw communicatie dan links zullen laten liggen in een wereld waarin deze consument overspoeld wordt met communicatie, en de consument selectief moet zijn. Digitale innovatie is essentieel om als merk toekomstbestendig te zijn.  
Het goed inzichtelijk hebben van uw klant, de behoeften die uw klant heeft en proactief en automatisch kunnen sturen op klantgedrag of veranderingen in het klantgedrag is niet mogelijk zonder een goede oplossing die u daar ook mee helpt. 
 
Welke kansen biedt jullie oplossing?
 
Inzichten in data en uitvoering van deze inzichten hebben onze klanten veel groei gebracht.
Hieronder benoemen we een selectie van behaalde resultaten voor onze klanten:
 
- Meer omzet uit website bezoek
- Toename van herhaalaankopen
- Minder inactieve klanten
- Meer directe omzet uit email
- Social als conversie attribuut
- Minder lege winkelmandjes
- Minder noodzaak inzet van kortingsinstrument
- Groter aandeel in verkopen onder nieuwe klanten
- Minder email unsubscribes en inactieve abonnees
- Hogere NPS score
- Relevantere social media content 
- Betere productaanbevelingen
- Een lagere bouncerate op de homepage
 
Duur van de overeenkomst
Overeenkomsten zijn maandelijks opzegbaar. Voordat u een definitieve keuze maakt met ons samen te werken voor een langere periode, geven we u de mogelijkheid het platform in de praktijk met uw data te leren kennen in de Discovery fase. Vervolgens is een Proof of Concept mogelijk. 
 
Deze fasen helpen u uw definitieve beslissing te maken, een beeld te krijgen hoe u het beste de organisatie kunt betrekken en intern draagvlak te creëren.
 
Keuze in Modules
Onze oplossing bestaat uit diverse modules. een groot aantal van deze modules is onderdeel van de marketing conversie cloud en dus kostenloos in te zetten.
Alle modules kunt u vinden op deze pagina.
 
Naast de standaard onderdelen van de marketing conversie cloud (customer data platform etc..) kunt u ook nog optioneel kiezen om gebruik te maken van onze geintegreerde email oplossing en web conversie oplossing. 
 
AVG/GDPR
 
Hoe gaan jullie om met mijn data?
Uw data blijft uw data. De wijze waarop wij met uw data omgaan en beveiligen bevestigen wij te allen tijde in een verwerkersovereenkomst. Het spreekt voor zich dat deze overeenkomst volledig GDPR compliant is.
Daarnaast beschikken wij over Iso27001 certificering en het Ddma privacy waarborg
 
Hoe helpen jullie mij met de nieuwe wetgeving?
Wij vinden het erg belangrijk om op alle vlakken een partner voor u te zijn, en ervoor te zorgen dat u zich vooral met uw core business kunt bezighouden. Daarom adviseren wij actief en zijn wij in staat om u op laagdrempelige wijze te ondersteunen met de verplichtingen die de nieuwe wet met zich meebrengt. Denk hierbij tot het recht in inzage, en recht om vergeten te worden. 
 
Onze Data Privacy Officer vertelt u er graag meer over. Bekijk daarnaast dit artikel:
 
Technisch/Api’s
 
Onze customer data module, email module, conversie module en alle andere modules zijn zogenaamde cloudbased oplossingen en onderdeel van de marketing conversie cloud. Dit betekent dat er niet geïnstalleerd hoeft te worden in uw IT omgeving en de time to market zeer kort is. 
Naast de eigen modules hebben wij standaard ook de belangrijkste platformen gekoppeld. Denk hierbij aan Mailchimp, salesforce, Google en nog veel meer. Zo zorgen we ervoor dat u klantcommunicatie naadloos integreert met de overige oplossingen die u gebruikt. 
 
Ondersteuning
Vanaf de start van de samenwerking helpen wij u operationeel  en strategisch.
In de strategische fase met beantwoording op de vragen hoe we data het beste in uw organisatie kunnen integreren, welke collega’s betrokken moeten worden, de doelstellingen en  uitvoering
 
Na start ondersteunen we u op email, datascience, social, en conversievlak. Daarnaast kunt u vragen over onze oplossing aan de supportdesk stellen.
 
Wat zijn de voordelen van jullie oplossing?
De stap naar data gedreven werken en meer gepersonaliseerde marketing brengt vele uitdagingen met zich mee. Wij bieden u de unieke combinatie tussen een Marketing Conversie Cloud met alle noodzakelijke modules, direct bruikbare inzichten en strategische en technische ondersteuning en executie om de doelstellingen ook daadwerkelijk in praktijk te brengen. 
 
Wij denken echt met u mee en hechten veel waarde aan daadwerkelijk behalen van resultaat. Als bijkomend belangrijk voordeel bieden we een zeer concurrerende kostenstructuur, die zich absoluut zal terugverdienen. 
 
 
Wat is het verschil tussen jullie oplossing en een DMP?
Een DMP is primair bedoeld om op basis van niet geïdentificeerde bezoekers advertisingboodschappen, plaatsingen en inkoop te optimaliseren. Onze marketingcloud maakt juist gebruik van geïdentificeerde klantprofielen die op diverse manieren (websitebezoek, email, social, loyalty, winkelbezoek etc..)  al in contact met u zijn gekomen en optimaliseert de contactmomenten (1st party data) Een DMP en onze cloud zijn dus een waardevolle aanvulling op elkaar.
 
 
Kan jullie cloud grote data hoeveelheden aan?
Namens onze klanten analyseren we dagelijks meer 10.000.000 klantacties en profielen. Bij deze analyse worden door machine learning en artificial intelligence gecompliceerde berekeningen  gedaan. 
 
 
Voor wie is EffectiveProfiles bedoeld?
Onze marketing conversie cloud is bedoeld voor iedereen in de organisatie die belang en waarde hecht aan het centraal zetten van de klant en een optimale klantjourney. Primair zullen vooral marketeers met de focus op email, Social, Brand, Ecommerce, Website, Advertising of CRM Managers met een business verantwoordelijkheid gebruik maken van onze oplossing.
In een ideale wereld haakt de hele organisatie aan. In de praktijk zien we vaak dat één discipline start met de inzet van data en dat de rest van de organisatie geleidelijk aan ook aanhaakt.