Over ons

 

“De helft van het marketingbudget wordt niet goed ingezet”

…we weten alleen niet welke helft…In relatie tot het alsmaar groeiende aantal communicatie boodschappen die elk individu per dag op zich afgevuurd krijgt, wordt het steeds belangrijker om inzicht te hebben in de effecten van onze marketing activiteiten. We zijn als marketeers zelf ook consumenten die dagelijks te maken hebben met irrelevante content, ongerichte commerciële emails en zinloze aanbiedingen. Toch doen wij dat als marketeers continue. Op basis van de beperkte informatie over wat onze klanten echt bezighoudt, drijft en in beweging krijgt, doen we ons best zo precies en relevant mogelijk te communiceren. Gezien onze beperkte middelen kunnen we als merk voor de massa niet met elke individuele klant apart communiceren. Ondanks dat we dan veel beter zouden kunnen inspelen op de specifieke wensen, beter gewaardeerd worden en uiteindelijk tot een transactie komen.

 

Wat vooraf ging

Luc Maas, Paul Brinkhof en Jeroen de Faber hadden al jarenlang als ervaren marketeers gewerkt voor top 500 merken en zich ruimschoots bewezen als succesvolle ondernemers, toen zij de mogelijkheid kregen om zich volledig te gaan richten op online communities. Wij kochten gezamenlijk het door KPN opgerichte Clubs.nl: De voorloper op Social Media . Facebook was in Nederland nog niet actief. Gefascineerd door de interactie op dit platform werd ons al snel duidelijk hoe wij ook merken konden helpen middels deze online omgeving te communiceren met hun doelgroep. Het groeide uit tot een succesvol bedrijf wat meer dan 50 merken dagelijks hielp om in te spelen op de sociale interacties die online plaatsvonden. Het werd gaandeweg duidelijk dat al die inzichten, klantgedragingen en interacties die zich binnen de online community afspeelden niet of nauwelijks benut werden. Merken waren geen onderdeel van de digitale gesprekken. Klanten en prospects werden onvoldoende bij het merk betrokken.

 

EffectiveProfiles

De ontwikkelingen in de online communities en iets later sociale media in combinatie met de opgedane kennis en ervaring leidde tot de beslissing om een dedicated platform te ontwikkelen met een duidelijk doel: elke interactie moet effectief zijn voor zowel de klant als het merk.Bovendien waren er een aantal eenvoudige uitgangspunten:

• Eenvoudig in gebruik voor elke marketeer ongeacht de grootte van het bedrijf

• Naadloze integratie met bestaande tools en systemen

• Concrete en effectieve inzichten in gedrag binnen sociale media en reactie op marketing activiteiten

• Mogelijkheden om inzichten direct om te zetten in nieuwe marketing acties

• Betaalbaar / Duidelijke value for money

 

Ruim 1.500.000 profielen

Sinds 2013 is er rondom het platform een volledig bedrijf opgebouwd waar elke dag een zeer gekwalificeerd team van techneuten, data analisten en marketeers aan verder werken zonder het doel van het eerste uur uit het oog te verliezen.

Inmiddels worden door EffectiveProfiles voor diverse merken ruim 1.500.000 profielen beheerd en continue verrijkt met interacties die plaatsvinden op verschillende online media. Profielen die dusdanig zinvol ingezet worden dat we onze naam eer aan doen.

We konden 7 jaar geleden alleen maar fantaseren over de mogelijkheden voor merken om in te haken op de interacties die dagelijkse plaatsvonden op het internet. Met ons EffectiveProfiles platform geven we merken 24/7 inzicht in wat hun klanten en prospects bezig houdt en kunnen zij middels verschillende tools daar direct op inspelen.

 

Managing Director

 

Het team

Jeroen de Faber

Jeroen de Faber Managing Director

Expertise: Merkactivatie, Concepten, Conversiemarketing, Data driven marketing

Vrije tijd: Voetbal, Tennis

Favorieten op social media: Adweek, Speld, Michael Moritz

Email: jeroen.defaber@effectiveprofiles.com

Mobiel: 06-280 69 982

Linkedin: https://nl.linkedin.com/in/jeroendefaber

Paul Brinkhof

Paul Brinkhof  Managing Partner

Expertise: Merkactivatie, Live research Profiling, Conversiemarketing, Customer Centric Research

Vrije tijd: Zeilen, Snowboarden, Reizen

Favorieten op social media: LinkedIn, LonelyPlanet, AirBnB, Wikipedia

Email: paul.brinkhof@effectiveprofiles.com

Mobiel: 06-419 61 588

Linkedin: https://nl.linkedin.com/in/paulbrinkhof

Luc Maas

Luc Maas  Managing Partner

Expertise: Strategy, Business Modelling, Brand Positioning

Vrije tijd: Tennis, Travelling

Favorieten op social media: Social Media Marketing, CMO Network, Architecture & Engineering, New York

Email: luc.maas@effectiveprofiles.com

Mobiel: 06-515 89 141

Linkedin: https://nl.linkedin.com/in/lucmaas